Ulubione miody Polaków - co wybieramy najchętniej? Festiwalu Miodu i Pszczelarstwa

W sobotni poranek w sercu Wielkopolski zjechali się pszczelarze z całej Polski. Festiwal Miodu i Pszczelarstwa przyciągnął nie tylko lokalnych mieszkańców, ale i pasjonatów miodów z najdalszych zakątków kraju. Wśród stoisk pełnych słoiczków o złotych i bursztynowych odcieniach, zapachów wosku, propolisu i ziół, można było usłyszeć

Musujące koktajle z Prosecco - klasyczne i nowoczesne inspiracje

Prosecco to popularne wino musujące, które od lat znajduje zastosowanie w różnych wariantach koktajli. Dzięki swoim delikatnym bąbelkom i subtelnemu smakowi dobrze komponuje się z owocami, likierami oraz innymi dodatkami.Wiele znanych drinków opiera się na Prosecco, łącząc jego charakterystyczny profil z innymi składnikami. Oto kilka klasycznych

Kulinarna scena Poznania: jak lokalne restauracje wprowadzają innowacje, by przyciągnąć miłośników jedzenia

Poznań od lat rozwija swoją gastronomiczną tożsamość, stając się jednym z najciekawszych kulinarnie miast w Polsce. Znany z bogatej tradycji, ale także otwarty na nowoczesne trendy, przyciąga zarówno mieszkańców, jak i turystów spragnionych wyjątkowych doświadczeń kulinarnych. Lokalne restauracje, aby wyróżnić się na konkurencyjnym rynku